Om oss

Duvan och Måsen kallade vi våra grupper i klass 3 på Örnaskolan i Hyltebruk. Nu går vi fyran och vi har flyttat in i vår nya fina skola som heter Kråkbergsskolan. Den här klassbloggen har vi i klass 4 tillsammans med våra lärare och vår skolbibliotekarie. 

På den här klassbloggen kommer vi framförallt att berätta om böcker vi läst. Vi kommer att göra det på olika sätt. Vi kommer även berätta om andra aktiviteter i skolan och annat som vi vill andra ska få ta del av.

Tanken med klassbloggen
Vi tycker det är viktigt att ha läslust! Därför vill vi ge boktips både till varandra men också till andra barn och vuxna som kan vara intresserade. Vi vill också att våra föräldrar ska läsa vår klassblogg.

Vi i vår klass vet att det är viktigt att kunna läsa men också att förstå vad vi läser därför vill vi läsa på olika sätt och olika texter. Vi läser i läsgrupper och vi läser i våra bänkböcker. Vi går till skolbiblioteket varannan vecka där vår skolbibliotekarie bokpratar med oss.

När vi har läsgrupper läser vi högt för varandra i gruppen och vi använder oss av de läsförståelsestrategier vi lärt oss. Läsfixarna; spågumman, detektiven, reportern, konstnären och cowboyen.

För att bli bra läsare behöver vi läsa mycket och ofta.

Upphovsrätt

För att få använda bokomslag i en blogg måste du fråga bokförlaget om lov först eftersom de äger bokomslaget. Därför kan du inte ladda ner våra bilder på bokomslag. Du får kontakta och fråga bokförlagen om du får använda bokomslagen.

Våra andra bilder och fotografier på vår blogg är licensierade under Creative Commons  Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported (CC BY-NC-ND) 

Detta innebär att vi tillåter andra att ladda ner våra verk och dela dem med andra, så länge de erkänner oss som upphovsman, men de får inte ändra dem på något sätt och får inte använda dem kommersiellt.